Ця стаття описує механіку, яка відсутня у поточній версії The Elder Scrolls: Legends. Вона написана з метою зберегти історію гри.

Тренування — механіка перетворення карт у їхні кращі версії по досягненню профілем гравця певного рівня. Карти, для яких було можливе таке поліпшення, називаються новачки.

ОписРедагувати

Карта-новачок як винагорода

Винагорода за досягнення 50-го рівня. Карта-новачок — зліва.

Участь у матчах дає досвід, після накопичення певної кількості профіль гравця переходить на наступний рівень (це залишилось і в клієнті Sparkypants). Саме після переходу на новий рівень видавалась винагорода за це: золото, камені душ, іноді колоди, та часом — необхідність тренування карти-новачка. Тренування не можна було відкласти чи скасувати, це було обов’язковим.

Для здійснення покращення новачка треба було клацнути на зелену стрілку у правому верхньому кутку — їхню візуальну відмінність від решти карт. Тренування відбувалось одразу ж; якщо воно вимагало вибору, то спочатку демонструвались дві можливих ліпших версії карти. Процес супроводжувався неповторним візуальним ефектом зеленого кольору. (Можна побачити це у відео з презентації гри на E3 2016: з 2:49 по 2:54.)

Перетворювались всі наявні копії карти-новачка, від однієї до трьох. Якщо то був розвиток з вибором, варіант, який не обрали, все ще можна було отримати з пакунків базового набору, та іншими способами. З іншого боку, так само із пакунків можна було отримати і треновані карти до того, як відбулось навчання новачка.

Новачки та навчені картиРедагувати

Cards with the green arrow icon are novices. As you level up you'll improve them.
Карти з зеленими стрілками — новачки. По мірі зростання рівня ви їх покращите.
― Підказка з екрану завантаження

Всього було 35 карт, які могли тренуватися. З 2-го по 23-й рівні це ставалось під час кожного, а з 26-го по 50-й — кожні два рівні.
Кожен десятий рівень покращувались легендарні карти, по одній у кожному атрибуті. (Максимальний рівень профілю гравця — п’ятдесятий.)

Карта-новачокРівень
профілю
Результат тренування
Валенвудський капканщик 2 Валенвудський мисливець
Вайтранський новобранець 3 Вайтранський воїн
Робітник вулика 4 Захисник вулика або

Воїн вулика

Кусючий дреуг 5 Броня з панцира дреуга або

Злісний дреуг

Новобранець Гільдії 6 Новобранець Гільдії крадіїв або

Новобранець Гільдії бійців

Пригодник з Камлорну 7 Вартовий з Камлорну або

Герой з Камлорну

Партизан Арчейн 8 Трутоязик Арчейн або

Еліта Арчейн

Божественне переконання 9 Божественний запал
Хованка з Квін’роул 10 Грабіжниця з Квін’роул
Рігадський кочівник 11 Рігадський вершник або

Рігадський бойовий маг

Орк клану 12 Капітан орчого клану або

Шаман орчого клану

Гниючий драугр 13 Безсмертний драугр або

Нещадний драугр

Лейтенант з Нортпойнту 14 Капітан з Нортпойнту
Крокодил-підкрадун 15 Крокодил у засідці або

Ненажерливий крокодил

Охоронець Дрес 16 Зрадник Дрес або

Мучитель Дрес

Боягузка із Дешаану 17 Месниця з Дешаану
Учнівське зілля 18 Цілюще зілля
Бандит з Алік’ру 19 Виживатель з Алік’ру
Усамітнений велетень 20 Невсипущий велетень
Шахрай з Дюни 21 Крадун з Дюни або

Контрабандист з Дюни

Затримання 22 Ув’язнення
Нічний патруль 23 Нічний хижак або

Нічна тінь

Сутінковий кажан-перевертень 26 Місячний кажан-перевертень
Риба-вбивця 28 Поява риб-убивць
Підвищений легат 30 Поважний легат
Свідок долі 32 Ткаля долі
Учень зброї 34 Майстер зброї
Дикий спрігган 36 Дикий звіроклич
Неофіт Хірсина 38 Дитя Хірсина
Атромант-експерт 40 Верховний атромант
Дотик зими 42 Хватка зими
Прототип з фортеці 44 Інкубатор з фортеці або

Викорінювач з фортеці

Печерний ґрахл 46 Лютий ґрахл
Зморений голодун 48 Ненажерливий голодун
Пан Волкіхар 50 Володар Пазура ночі або

Володар магії крові

За вартістю новачки були від 1 до 10, за рідкістю: 7 звичайних, 11 рідкісних, 12 епічних, 5 легендарних; за атрибутами: сім у Сили, по шість у решти атрибутів, та чотири нейтральних. Серед новачків було лише три Пророцтва; більшість з них взагалі не мала ніяких здібностей, а переважна частина решти має лише одне якесь ключове слово. Цікаво, що не було жодної карти з типом "предмет", яка б покращувалася. Підтримка — лише одна, три дії, інші — істоти.

Зв’язок між новачками і тренованимиРедагувати

До тренування новачка покращені версії можна було побачити у Колекції гравця, якщо клацнути кнопку «Духовне бачення» (показати карти не у власності), що логічно, адже їх до того часу немає у гравця. Часто при цьому новачки і треновані карти розташовувались поруч, адже нерідко мали однакову ціну та схожі назви. Якщо до покращеної карти вносили зміни у патчах, такі ж зміни відбувались і з новачком. (Крім випадку з Божественним запалом/переконанням.) Лише у двох випадках змінювався тип карти: тренування істоти Риби-вбивці до Появи риб-убивць (дія), та можливість здобути предмет Броня з панцира дреуга на четвертому рівні.

Усунення механіки та його наслідкиРедагувати

Під час передачі розробки від Dire Wolf Digital до Sparkypants Studio механіка тренування була прибрана з гри повністю, у чому гравці пересвідчилися 24-го вересня 2018-го року, коли вийшов патч 2.0. Про таке рішення не було оголошено, хоча, можливо, повідомлення про це було заховано в словах

У вступне навчання було внесено кілька невеликих змін, щоб краще сприяти новим гравцям швидше та ефективніше познайомитися з особливостями унікального ігроладу Legends[1].
Так як за час проходження кампанії «Забутий герой» (вона ж і навчання) можна було отримати досвіду на 15-25 рівнів, то тренування було тісно з нею пов’язане, адже починалось буквально по завершенню першого ж матчу.

  • Після усунення тренування карти-новачки залишились у колодах ШІ, де їх досі можна побачити. Так вони стали недоступними картами. (Крім Боягузки із Дешаану, яка лишилась у ролі фішки.)
    • Однак, Атромант-експерт та Пан Волкіхар не входять до жодної колоди, тому їх якби немає у грі.
  • Зелені стрілки більше ніде не зустрічаються взагалі.
  • Якщо новачки ще не пройшли свого навчання, але вже були у колодах гравців-людей, вони були замінені на треновані карти.
  • Разом із самої механікою, були усунені дві підказки з екранів завантаження: наведена вище у цій статті, та „Кожні 10 рівнів ви отримуєте додатковий мішечок золота, та покращення легендарної карти“.
  • Міні-ілюстрації двох карт: Неофіта Хірсина та Пана Волкіхар, все ще можна використати як обкладинки для створених колод.
  • Також ілюстрації карт-новачків іноді використовуються як портрети для комп’ютерних опонентів.

Галерея карт-новачківРедагувати

  1. Цілковито новий досвід у Легендах тут