Вантаж контрабандистів — карта дії, що належить до атрибуту Legends Agility icon Спритність. Була картою місяця у серпні 2016-го.

Опис Редагувати

На прикладі Вантажу контрабандистів було продемонстровано принцип щомісячної винагороди. Правда, не все пройшло гладко, так як на той час гра "щойно" перейшла із стадії закритого бета-тестування до відкритого, і помилок у коді було ще достатньо. Проблеми були і з видачею наступної карти місяця, Гаєм Хіст, тому гравці, які грали у той період, після вересня 2016-го отримали по три копії обох карт, незалежно від рангу. А три копії Вантажу контрабандистів — це непогано.

Якщо Ви не грали у The Elder Scrolls: Legends під час відкритої бети, і, відповідно, цієї карти у Вас немає, то варто витратити 400 каменів душ на її прикликання. Але чи слід додавати в колоди дві і три копії цієї дії, важко сказати однозначно, бо Вантаж контрабандистів коштує аж 6 мани, що чимало.

У бою Редагувати

Ця дія працює так: покладіть чотири випадкові карти з вартістю 0 у вашу руку. Які це можуть бути карти? Будь-якого кольору, і будь-якого типу. (Крім підтримок, бо просто-напросто у Колекції не існує підтримок вартістю 0.)

Станом на 28 червня 2018-го загалом 20 карт; два предмети, п’ять істот, тринадцять дій; по три від Legends Strength icon Сили, Legends Intelligence icon Інтелекту, Legends Willpower icon Сили волі, Legends Endurance icon Витривалості та Legends Neutral icon нейтралів, п’ять від Legends Agility icon Спритності. Серед них: Рух у тінях і Параліч — із набору Heroes of Skyrim icon Герої Скайріму, Пронесло — із Колекції Божевілля, Несподіваний напад, Торг Орваса і Шпигунка Дрес — із набору Houses of Morrowind icon Доми Морровінду; з чого випливає, що із додаванням нових карт з вартістю 0 у загальну Колекцію вони також стають доступними для вибору Вантажем контрабандистів.

А далі як уже пасують отримані карти до ситуації на полі бою. Істоти можуть бути використані у бою, предмети — бути екіпірованими, а дії — розіграними. Найкориснішими, мабуть, є Малий оберіг (дає Оберіг), Стримати (заглушує істоту), Пронесло (відкликає дружню істоту). Залежно від ситуації, знайдуть своє застосування і Заспокоєння, Прокляття, Охоронець Септімів, та всі інші найдешевші карти. Тому на Вантаж контрабандистів часто покладаються, як на останній (чи передостанній) порятунок.

Перед розіграшем цієї дії важливо пам'ятати дві речі. По-перше, ця карта місяця цілком може принести дві, три, а, теоретично, всі чотири однакові карти. І, якщо два Параліча проти двох ворожих істот — непогано, то чотири Двемерські павуки — мабуть, найгірший варіант розвитку подій. По-друге, після розіграшу Вантажу контрабандистів у руці звільняється одне місце, а тоді одразу додається чотири карти. Так як його ціна — 6, то після середини матчу у руці часто буває багато карт. Але ніколи не може бути більше десяти. Тому перед тим, як розіграти Вантаж контрабандистів, перелічіть карти у руці — якщо їх 7, то можна розігрувати; якщо більше — ліпше розіграти кілька дешевших карт, щоб звільнити місце.

Синергія Редагувати

Деякий час Вантаж контрабандистів був приємним бонусом для колод Legends Agility icon Спритності, та й усе. Колекція Божевілля додала Шахрайський ринок (підтримка): Коли ви розігруєте карту з вартістю 0, нанесіть 1 пошкодження опонентові, та отримайте одну одиницю здоров'я. Пізніше, набір Heroes of Skyrim додав карту Плаває-вночі, ця істота отримує +1/+1, коли розігрується карта з вартістю 0. Для цих двох прикладів Вантаж контрабандистів — найліпше доповнення.

Преміальна версія Редагувати

На фольгованій карті сяйво від вмісту скрині породжує дрібні жовті іскорки, які повільно підіймаються вгору. Також воно випромінює промені вгору і ліворуч, що мерехтять.